loading...
دوباره باید شد....
مرضیه عبدی بازدید : 1 یکشنبه 20 بهمن 1392 نظرات (1)


اختلال های شخصیت،مانند صفات شخصیت،با الگو های با دوام رفتار مشخص میشوند.اما در رابطه با اختلال های شخصیت،این الگو ها انعطاف ناپذیر و ناسازگارانه هستند و مشکلاتی را در عملکرد اجتماعی،شخصی،یا شغلی ایجاد می کنند.

انواع اختلالات شخصیت:

سیستم DSM،ده نوع اختلال شخصیت را مشخص می کند که طبق ویژگی های رفتاری آنها ،در سه مجموعه کلی سازمان یافته اند:

مجموعه الف:رفتار عجیب و غریب یا نا متعارف.این مجموعه،اختلال های شخصیت پارانوئید،اسکیزوئید،و اسکیزوتایپی را شامل می شود.

مجموعه ب:رفتاری که بیش از حد نمایشی،هیجانی،یا دمدمی است.این مجموعه از اختلال های شخصیت ضداجتماعی،مرزی،نمایشی،و خودشیفته تشکیل می شود.

مجموعه ج:مضطرب یا بیمناک..این مجموعه،اختلال های شخصیت دوری جو،وابسته،و وسواسی را در بر می گیرد.

اختلال شخصیت پارانوئید:

 صفات اصلی مرتبط با این اختلال سو ءظن کلی در مورد انگیزه ها و مقاصد دیگران و گرایش به تعبیر کردن رفتار دیگران به صورت تهدیدکننده است.با این حال،افراد مبتلا به این اختلال،تفکر آشفته اسکیزوفرنی پارانوئید را نشان نمی دهند.آنها به دیگران اعتماد ندارند و به خاطر همین روابطشان مختل می شود.

اختلال شخصیت اسکیزوئید:

با انزوای اجتماعی و بی علاقگی به روابط اجتماعی مشخص می شود.افراد مبتلا به این اختلال آدم های تنهایی هستند.آنها نسبت به دیگران احساس صمیمانه و محبت آمیز ندارند.آنها دوستان معدودی دارند و بعید است که ازدواج کنند و هیجانات سطحی نشان می دهند.یعنی،به ندرت دستخوش هیجانات نیرومندی مانند خشم،شادی،یا غم می شوند.

اختلال شخصیت اسکیزوتایپی:

با مشکلاتی در برقرار کردن روابط نزدیک با دیگران،غرابت فکر،ادراک،یا رفتار،مانند خیالپردازی و سوء ظن مفرط،احساس های غیر واقعی بودن،با استفاده عجیب و غریب از کلمات مشخص می شود.افراد مبتلا به این اختلال ممکن است عقاید عجیب و غریبی داشته باشند یا رفتار های عجیبی نشان دهند(مانند اعتقاد داشتن به اینکه می توانند آینده را پیش بینی کنند)ولی افکار و رفتار آنها به اندازه افکار و رفتار افراد مبتلا به اسکیزوفرنی،آشفته نیستند.

اختلال شخصیت مرزی:

افراد مبتلا به این اختلال خلق پر آشوب و بی نظم دارند،الگو های رابطه آنها پر تب و تاب است و نتوانسته اند خودانگاره ی با ثباتی را تشکیل دهند.امکان دارد که آنها مستعد رفتار تکانشی و برون ریز باشند.

اختلال شخصیت نمایشی:

افرادی را توصیف می کند که رفتار بیش از حد نمایشی و هیجانی دارند و توقع زیادی دارند که کانون توجه دیگران باشند.آنها نیاز های نیرومند و ارضانشده ای برای اطمینان آفرینی،تحسین،و تایید دارند.

اختلال شخصیت خودشیفته:

افراد مبتلا به این اختلال خود انگاره ی متکبر یا بزرگ منش دارند.آنها خود را به صورت افرادی که استعداد یا زیبایی استثنایی دارند و به تعریف و تمجید مداوم نیاز دارند در نظر می گیرند.

اختلال شخصیت ضد اجتماعی:

افراد مبتلا به این اختلال به تمایلات،نیازها،و احساسات دیگران و همین طور به آداب و رسوم و مقررات اجتماعی اهمیتی نمی دهند.رفتار ضداجتماعی دیگران ممکن است آنها را با قانون درگیر کند.با این حال،ممکن است جذابیت سطحی نشان دهند و هوش آنها حداقل در سطح متوسط است.ویژگی های برجسته ی این اختلال عبارتند از:فقدان احساس گناه یا ندامت در مورد بدرفتاری هایشان و عدم نگرانی در مورد تنبیه بالقوه برای رفتارشان.آنها قادر نیستند از تنبیه درس بگیرند یا روابط معنی داری با دیگران برقرار کنند.

اختلال شخصیت دوری جو:

افراد مبتلا به این اختلال ترس آنچنان نیرومندی از طرد دارند که بدون اطمینان آفرینی قوی در مورد پذیرش،اغلب مایل نیستند روابطی تشکیل دهند.در نتیجه،آنها خارج از خانواده خود،روابط نزدیک معدودی دارند.اما آنها برخلاف افراد مبتلا،اختلال شخصیت اسکیزوئید،تمایل نیرومندی به داشتن روابط دارند و می توانند احساس های صمیمانه را نسبت به دیگران پرورش دهند.نام دیگر این اختلال،اختلال شخصیت اجتنابی است.

اختلال شخصیت وابسته:

افراد مبتلا به این اختلال بیش از حد به دیگران وابسته هستند و در تصمیم های مستقل،مانند تصمیم گیری درباره ی اینکه چه لباسی بخرند،یا با چه کسی قرار ملاقات بگذارند یا کجا زندگی کنند،مشکل دارند.

اختلال شخصیت وسواسی:

افراد مبتلا به این اختلال نیاز شدیدی به نظم و توجه به جزئیات دارند،کمال گرا هستند،و شیوه ی بسیار خشک ارتباط برقرار کردن با دیگران دارند.صفات شخصیت مرتبط با اختلال های شخصیت در بسیاری از افراد یافت می شوند،اما آنها با شدت بیشتری در افراد مبتلا به این اختلال ها ابراز می شوند.

نکته:

عوامل علیتی این اختلالات،ارثی،ژنتیکی و اجتماعی هست.و روش درمانش هم رفتار درمانی و روان درمانی هست.

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط زندگی زیبا در تاریخ 1392/11/20 و 18:46 دقیقه ارسال شده است

سلام مرضیه جان..
یه پیشنهاددارم واست!!
اگه مطالبت راکوتاهترکنی بافونت بزرگتربهتره!!
یامطالب طولانی را2قسمت بیاری!!شکلکشکلک


کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
به یـاد داشته بــاش... من نباید چیزى باشم که تو می‌خواهى... من را خودم از خودم ساخته‌ام... منى که من از خود ساخته‌ام مال من است... منى که تو از من می‌سازى آرزوهایت و یا کمبودهایت هستند... لیاقت انسان‌ها کیفیت زندگى را تعیین می‌کند نه آرزوهایشان... و من متعهد نیستم که چیزى باشم که تو می‌خواهى... و تو هم می‌توانى انتخاب کنى که من را می‌خواهى یا نه... ولى نمی‌توانى انتخاب کنى که از من چه می‌خواهى...
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 11
  • کل نظرات : 6
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 30
  • آی پی دیروز : 3
  • بازدید امروز : 25
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 25
  • بازدید ماه : 27
  • بازدید سال : 28
  • بازدید کلی : 100